compressie & kousen

Medische compressiekousen

 

Steunkousen worden aangemeten volgens de omtrekken van het lidmaat door een bandagist.


Ze hebben een gecontroleerd drukverloop, de druk is hierbij het hoogst op het distale einde, dit wil zeggen: hoe verder van het hart, hoe hoger de druk.


Medische compressiekousen zijn een medische hulpmiddel, deze kunnen worden voorgeschreven door een arts. Vervolgens worden ze door een bandagist aangemeten en geleverd.

Rondbrei / flebologische kousen


Basistherapie bij vaatproblemen.


Deze therapeutische elastische kousen bestaan tot verschillend hoogtes, je kan kiezen tussen kniekousen, lieskousen, éénbeenspanty, panty's en armkousen, handschoenen en compressiebroek.


Verschillende uitvoeringen zijn mogelijk, elegante uitvoeringen (zien eruit als een gewone panty), erg zachte weefsels (vermindert tractie op de huid bij aan- en uittrekken), specifieke mannenkousen (dikker weefsel, verstevigde voetzool, ribbeltje in weefsel, kleur zwart, grijs of navy) sportkousen, en kousen op basis van katoen of bamboe en linnen.


Deze kousen bestaan in uitvoering met gesloten teen of open teenstuk en normale lengte of verkort.

Deze kousen worden meestal in drukklasse 2 aangeraden, bij uitzondering een klasse 1 (arteriële insufficiëntie/ hartlijden) of klasse 3 (veneuze ulcer, DVT, veneuze malformaties).

Prijsindicatie (per paar in ccl2):

Kniekousen voor mannen: 55€

Kniekous en: 54€

Lieskousen met siliconen anti-slip band en open of gesloten teenstuk:79,50€

Vlakbrei/ maatwerkkousen


Basistherapie bij recidieve veneuze insufficiëntie

basistherapie bij lipoedeem

basistherapie bij lymfoedeem


Deze kousen worden volgens de individuele maten van het lidmaat opgemeten, geïnterpretteerd en op maat vervaardigd.

Hierin bestaan verschillend hoogtes, je kan kiezen tussen kniekousen, lieskousen, éénbeenspanty, panty's en armkousen, handschoenen.


*Bandagisterie Heverlee heeft een uitgebreid klantenbestand wat betreft op maat gemaakt compressiemateriaal,

door onze dagelijkse opvolging, kregen we een grote expertise op dit vlak.


Vraag gerust ook achter extra's in compressietherapie, nachtbandages, drainagepompen extra lymphepadding teenkapjes suspensoirs enz. 

aantrekhulp doff n donner
aantrekhulp doff n donner
deze maakt het makkelijk aan én uittrekken van been én armkousen
aantrekhulp voor compressiekousen met gesloten teen
aantrekhulp voor compressiekousen met gesloten teen
dit hulpmiddel klikt vast door een magneetjes, door dit ingenieuze systeem, kan dit hulpmiddel lang de bovenzijde uit de medische compressiekous getrokken worden, hierdoor is het ook geschikt om steunkousen met gesloten teen aan te trekken.
gebruiksaanwijzing
gebruiksaanwijzing
aantrekhulp Arion slide
aantrekhulp Arion slide
hulp bij het aan én uittrekken van medische compressiekousen met open tenen.
aantrekhulp compressiekousen open teen
aantrekhulp compressiekousen open teen
dit zeer gemakkelijk hulpmiddel om steunkousen met open teen aan te trekken, ook erg handig indien er nog verbanden rond de voet of enkel regio moeten blijven zitten.
aantrekhulpmiddel medische compressiekousen
aantrekhulpmiddel medische compressiekousen
met deze anti- sliphandschoenen heeft u grip op de compressiekousen, waardoor het veel makkelijker is om deze aan te trekken, ook vermindert u het risico aanzienlijk om de kousen te beschadigen met uw nagels of juwelen.
hospital butler
hospital butler
dit gepatenteerde aantrekhulpmiddel, de medi hospital butler, vergemakkelijkt het aantrekken van medische compressiekousen voor patiënten en verzorgend personeel.
aantrekhulp 2in 1
aantrekhulp 2in 1
deze is geschikt voor het aantrekken van alle soorten compressiekousen. Dankzij het goed uitgedacht systeem kunt u zonder veel moeite uw compressiekousen aantrekken. De kous glijdt als vanzelf over de hiel. De medi "2in1" is geschikt voor kousen met open en gesloten tenen en kan na gebruik gemakkelijk en netjes opgeplooid worden.
butler aantrekhulp compressiekousen
butler aantrekhulp compressiekousen
de ideale aantrekhulp voor iedereen die de elastische kousen gemakkelijk en zonder hulp aan kan trekken.Het lange handvat zorgt voor maximale stabiliteit bij het aantrekken van medische compressiekousen.
uittrekhulp medische compressiekousen
uittrekhulp medische compressiekousen
met deze Butler Off kunnen compressiekousen in enkele seconden uitgetrokken worden, dit zonder te bukken en zonder hard te hoeven trekken. De medi Butler ziet eruit als een schoenlepel met een lang handvat. Om de kous uit te trekken, schuift u de medi Butler Off in de elastische kous en duwt u de kous uit over de hiel. Dit voorkomt beschadiging van de huid en het breisel van de elastische kous. Gelieve er wel rekening mee te houden dat de medi Butler Off niet geschikt is voor vlakbreikousen.

UZ Leuven

Vlaams erkenningscentrum voor lymfoedeem

Sinds januari 2018 is het centrum voor lymfoedeem door het RIZIV aangesteld als het Vlaams erkenningscentrum voor lymfoedeem. Hierdoor kunnen Belgische personen met primair (aangeboren) of secundair (verworven) lymfoedeem van arm(en), been/ benen, gelaat/ hals, de romp of de schaamstreek een intensieve behandeling volgen gedurende enkele weken begeleid door een team van specialisten.

Contact